Tuesday, February 2, 2010

cERiTa pENdeK...

Hari ni rasa nak mencoret sesuatu, rasa cam nak bercerita..mungkin berkongsi..Sharing is Caring kan ...

Sabtu lepas abang datang sini...setiap kali abang bertolak dari Seremban ke sini, ana mensti tak leh nak tido..tak sabar-sabar tunggu abang sampai..tapi hari tu abang lambat sampai jam 7lebih macam tu..Lepas amik abang kat changlun, seronok rasanya dapat buat sarapan pagi kat abang..Kesian abg, samapi-sampai dari jauh nak jumpa isteri tapi dapat jumpa pun sejam je..pastu da siap berkemas nak g kelas Master...Seronok rasa abang sudi hantar walaupun ana tahu abang penat semalaman duduk dalam bas...

Dalam kelas research Method tu , asyik fikir bila la nak jam 12..cepatla masa berlalu..sikit-sikit tengok jam..Yes 11.30, kelas habis awal....lepas abang amik g arau amik photographer..g Changlun g bersiap pastu g Lye Hut Garden..ok posing bang posing..penatla juga sampai ke petang dan sambung malam g makan kat KuaLA pERLIS..mALAM tu semua keletihan..rasa nak bangun study tuk subjek esoknya pun da tak mampu...

Esoknya bangun da bersiap2 nak g kelas..Sian abg , ana tak sempat buat sarapan...Terharu tengok abang buatkan sarapan pula buat ana..t.q ye..^_^...tinggalkan abg sampai jam 2 bersambung dgn discussion..dalam hati asyik fikir..apa suami ku buat kat umah??..dah makan belum?? dan sebagai2 nye..huhuh...

Petang balik, ana sendiri yang da tak larat nak masak.nak ajak abang kuar pun tak larat..Nasib baik ada frozen food dlam peti ais..itupun abang masak sendiri..dan abang gak da tolong kemas umah, mop lantai dapo, uruskan kitty n meow yang nakal kat umah ni...huh t.q abang once again....

Petang kuar makan, tgk jam dah jam 9..huhu sekejapnya jap lagi jam 10 abang da nak balik...
jam 10 hantar abang balik...minggu depan tak jumpa juga kene tunggu Raya Cina nanti...

Betul orang kata, perkhawinan ni satu perkongsian..pengorbanan..tolak ansur..T.q abang .. Walaupun abang penat tapi abg tetap tolong isteri abang ni..dan abang pun kata walaupun sekejap tapi tak pe nak tgk keadaan isteri...

Setiap hari mesti fikir malas nak g kelas master., cam nak balik pee dee je..tapi bile da g kelas master okla enjoy belaja nak pergi tu..tapi ingat satu perkara, sentiasa bersangka baik pada Allah macam kawan ana cakap..Mungkin ada aturan dari Nya .... ^_^..

bAHAGiA Tu kitA YaNG cARi. kannnnn

1 comment:

~LP Lum~ said...

salam~

hehehe... mtk ar cik abg ko 2 cuti lma ckit... xde ar jap aje korg jmpa... :)