Tuesday, November 17, 2009

Buat Diri ku dan dirinya....


Rasanya da lama tak update blog..sibuk ke?? ntahla..Macam motto tunang ana kat ym dia...

"I'm so busy doing nothing that i can't doing anything else"...


Malam ni ana da nak gerak balik Negeri Sembilan..Ada BTN..huhu ayah akan hantar dari Pee dee ke Kem di Shah Alam..Masih anak ayah lagi ana ni..T.q Dad..


Dan ana tinggal sebulan je lagi tuk selesaikan persiapan perkhawinan ana ni..Tinggal persiapan hantaran dan mencari baju nikah...erhm sempt ke eik? Sempat..sempat..


Buat bakal suami ku...InsyaAllah selepas BTN ni mungkin kita boleh berjumpa untuk sama-sama membeli barang hantaran ye... ^_^.. Terima Kasih atas kesabaran mu menunggu dan memeri ruang pada ana untuk menyelesaikan kerja-kerja ana...(amat-amat menghargai)
Terima Kasih juga pada IBU & AYAH yang telah melahirkan, mejaga dan membesarkan ana..Memberi pendidikan dunia dan akhirat...Terima Kasih.......Ana da 26 sekarang dan tak lama lagi ana akan bergela isteri orang.....Terima kasih ibu ayah kerana sentiasa mendoakan kebahagian anakmu dunia akhirat....doa la semoga anak ini menjadi isteri yang solehah..InsyaAllah


dan buat bakal suamiku....

Sebulan dari sekarang kita akan sama-sama membina kehidupan suami iseri

bimbingla ana menjdi isteri yang terbaik, membahagiakan dan solehah buatmu..

Semoga kita tabah dan sabar serta seiring dalam melalui kehidupan berumahtangga ini..

Kehidupan kita selepas perkhawinan ini jauh lebih mencabar inilah realiti dan ini yang ana telah mula ingat dan terapkan di hati ini..Kita akan berjauhan dan masa akan setiasa mencemburui kita..tak pe terapkan dari sekarang ..kuantiti masa bukan ukuran tapi kualiti itu yang kita sama-sama bentuk....InsyaAllah....


Mafhumnya : " Sesiapa yang bernikah maka sebahagian daripada imamnya telah sempurna. Sebahagian lagi hendaklah bertakwa kepadaAllah " (HR At-Tabrani)


1 comment:

~@k1 is @utuMn!~ said...

hepinyer tok cik fathin!!!
iskk~~
xsbo nk tgk my luvly mama kt pelamin!
insyaAllh sy dtg!