Sunday, March 8, 2009

Home Sweet Home 2

Da lama tak update blog..Bersawang da..kena amik vacum n sedut sume sawang..Busy kebelakangan ni..Busy apa ea??? Argh..buat-buat busy kot..heheheh
Minggu ni ana balik Pee Dee lagi..Perasaan yang sangat bahagia apabila berada disamping keluarga tersayang..(Setuju kan)..Seronoknya kali ini semua balik..
Termasuk Aiman yang bongsu..kesian tengok adik ana yang sorang ni...ye la pengalaman pertama tinggal di asrama...tidur pun tak cukup lena...Seawal jam 4 pagi da bangun, bila ujung minggu ayah bawa pulang memang dia tidur sungguh-sungguh kat umah..^_^ Itulah dia "aiman tak kisah ana"Justify Full, da tingkatan satu rupanya. Alhamdulillah sekarang dia da sambung blaja kat asrama penuh, SDAR..
erhm tinggal haziq pula sorang di rumah menemani ibuayah. Semalam die tunjukkan kat ana kasut sukan (actually but bola) dia yang da koyak...Paham-paham la hint yang dia bagi. Ana kata insyaAllah tunggu minggu depan t along belikan yang baru.."Alhamdulillah....ujar dia sambil tersenyum kesukaan..heehhee tahun ni die nak PMR tapi masih aktif bersukan..Tak pe masih rasanya masih awal tahun lagi ni..
Nabihah, erhm sakit gigi yang teramat jadi dia pulang bercuti. G jumpa doktor gigi. Buat rawatan mati kan akar tuk satu gigi.. MasyaAllah, mahalnya untuk sebatang gigi dekat-dekat RM 1550..Patutla keje dentist ni kaya..hehhehe Kesian kat adik ana sorang ni menderita sakit gigi, Sabar la..Pastu macam biasa busy dengan assgmnt Matrix die .almaklumla da final kan. Erhm ni tengah suh ana wat laman web die pakai Dreamweaver, Flash...Bertuah kan mereka, ana dulu tak de kakak pun..semua buat sendiri..Seronok juga kami lepak berdua kat pekan pee dee makan Pizza, jalan tgk tudung, jubah..dia yang banyak memborong..Bhah..bhah..
Angah pun pulang..kali ni bawa balik kawan die..kononnya nak kenalkan kat ana aja sekali ter kantoi kat ibu sekali..da jadi sesi perkenalan tak rasmi..hehheh..Geram dengan dia sebab da berpuluh kali pesan suh bawa balik rempah soto dari batu pahat tapi tak bawa balik juga..huhu..(Angah , minggu depan bawa la balik wei...)
Ni la ragam adik-adik ana yang ana sayangi. seronok bila berkumpul semua, walaupun kadang-kadang pening pala dengan kerenah masing-masing tapi inilah darah daging kita dunia akhirat. Seronoknya di rumah kita akan rasa lots of LOVE..ntahla walaupun bergaduh dengan mereka ke bergurau ke tapi rasa love tu berlegar-legar je.tenang je heheheh..
Seronok juga sebab dapat jumpa sahabat baik...Selalu langkah kanan setiap kali datang rumah dia. Nazrah..i miss u..rindu juga kat lin , da lama tak jumpa n berkumpul bersama lagi.huhu..So cam ne cuti-cuti Malaysia kita, ari tu nak ke Langkawi da tak jadi..kita ke Sabah la , lin bawa jalan2 sana....
Hari ni pun sambut belated besday seseorang. tapi macam pelik sikit, sambut besday orang tu tapi dia yang belanja ana makan dan sebagainya..Bagus-bagus....nanti belanja lagi yea.hehhehe..Terima kasih untuk hari ini, ada rezeki nak lagi..^_^.... Terima la hadiah sebatang pena yang tak seberapa dari ana..Namun besar kegunaannya..hohoho...
Seronok juga sebab hari ni jalan-jalan kat Jaya Jusco ada SALE..nama pun perempuan, aiya tak mampu nak elak. Cuma bagusnya ana kali ni tak beli apa-apa..budak baik la kononnya..^_^...Ana cuma g hantar laptop untuk dibetulkan skrinnya.Alhamdulillah, sekarang laptop ana da ok semula...
Esok ana da nak pulang ke Perlis semula..Huhuhu..Melalui perjalanan yang jauh sekali..Ana nak singgah nak melawat mereka-mereka yang ada di sana-sana...Harap-harap sempat jumpa esok..
InsyaAllah...

4 comments:

Q said...

Q :saya x blek umah..blek blik je...
kesian kami ni..kan wan...
wan : btol tu...

Qirana said...

Janganla anda berdua jeles...hehhe
nanti saya balik, boleh tumpang besday kek lagi..komisen jangan lupa..

Q said...

hah..
nak jmpa sapa..?
dah tau dah...
kem slam kat mereka ye..
dah lpa plak rupa dorg..
hahaha..
igt abg wan je la..
aiseh..
x upgrade memory la..
antivirus pon same...

Qirana said...

Da jumpa da ari tu.. nanti jumpa lagi..Sempat melawat geng megah makmur juga n geng ejam..hehehe InsyaAllah, salam akan disampaikan...