Monday, August 31, 2009

Rindu masakan Ibu..........

Hari ni da 10 hari berpuasa. Mudah-mudahan segala amalan kita diterima Allah...Perbanyakkan amalan...,paling penting pas Ramadhan ni pun kene istiqamah..InsyaAllah (peringatan buat diri sendiri)

Kuliah master da mula rasa bahang assgmnt..Macam banyak je..hehe Keje-keje kat opis pun erhmm memang banyak..Kadang-kadang ana rasa macam da cukup cepat ana siapkan sume keje tapi datang lagi keje..Tak pe la wat pelan-pelan..

Hari ni seharian mengadap laptop buat asgmnt...buat nota..buat soalan final V5080..erhm tepu-tepu.. Petang ni nak g pasar malam Changlun la..Nak cari sotong kurita celup. Hari-hari buka puasa sorang-sorang, ditemani adik (kucing yang comei ni)..Setiap kali buka mesti terpikik ibu masak apa ye ari ni..Huhuhu. Ibu ana pakar memasak. Teringat dulu kami sekeluarga berkumpul..Kalu 30 hari puasa akan ada 30 menu berasingan..Masakan ibu adalah masakan paling sedap la bagi setiap anak-anak..Sebab tu orang kata air tangan ibu ni azimat..Kemana saja kita pergi kita akan selalu teringat ibu di rumah..huhuhu

Kadang-kadang rasa nak Call tanya ibu masak apa. tapi takut menganggu ibu nak memasak and penat pulang dari kerja. Habis buka ingat nak call juga..tapi kita sendiri da bergegas untuk maghrib, tentu ibu juga..Ditambah nak bersiap untuk pergi terawih..Balik terawih ana pun da keletihan selalunya tido awal untuk bangkit awal..Nak hubungi ibu hari pun da lewat takut ganggu ibu nak berehat..Maka menjadi la pertangguhan demi pertangguhan..Kalu waktu kerja , ada kelas ada itu ada ini..Kadang-kadang je dapat..

Rindunya masakan ibu..teringin nak makan nasi ayam ibu, nasi lemak ibu, ishhh ishhh ni yang sebak ni.. Setiap kali buka selalu mesej adik perempuan ana, Nabihah..Biha sekarang kat UTM Skudai. okla..time cuti-cuti leh balik berbuka rumah atuk tak pun g umah Mak Anjang..tak terasa sangat.. huhuh cepatla cuti. lagi 3 minggu lambatnya masa berlalu..Ana rindu masakan ibu dan berkumpul bersama dengan adik-adik di rumah. Suasana berbuka beramai-ramai mesti seronnok. Rindu dengan air bandung soda ayah..Rindu dengan adik-adik ana yang akan bertelagah bila sampai turn nak kemas meja untuk sebelum makan dan selepas makan..turn nak cuci pinggan..Rindunya sume itu...Teringat kat adik ana yang bongsu Aiman..Macamana eik pengalaman pertama berbuka puasa kat asrama???

Saat ini ana betul-betul rindukan sumenya....

5 comments:

shygurl said...

hai gem..
miss me x?

Qirana said...

miss u so much muk...
hehhe malam ni nak 1 bowl of salad ea...
nak capucino juga
nak deli wings juga
apa lagi ea....??
hehe
esok akan difikirkan nak g ke tak..

shygurl said...

semua tu aku dah tunaikan kan kan?

Qirana said...

t.q muk...
next time tunaikan lagi..
ure such a lovely frenz..

shygurl said...

u r welcome GEMOKKKKK